Sfintire de biserica in statul Victoria, Australia

La praznicul Intrarii Domnului in Ierusalim, duminica, 28 aprilie 2013, preotul si credinciosii Parohiei ortodoxe romane "Sfantul Apostol Toma“ din Dandenong - Narre Warren, statul Victoria, Australia, dupa multe incercari, au avut bucuria de a incepe slujirea liturgica in lacasul de cult amenajat pe proprietatea parohiei cumparate in urma cu trei ani. Slujba de sfintire a fost savarsita de Preasfintitul Mihail, Episcopul ortodox roman al Australiei si Noii Zeelande.

A urmat slujba Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, oficiata de ierarhul roman impreuna cu parintele paroh Marian Dinca. La aceste slujbe au participat numerosi credinciosi, care si-au vazut implinit visul de a avea biserica romaneasca in aceste suburbii ale orasului Melbourne in care traiesc multi romani. "Dupa Sfanta Liturghie, Preasfintitul Parinte Mihail, in cuvantul de invatatura, a adus multumire Bunului Dumnezeu si Sfantului Apostol Toma, ocrotitorul acestei parohii, pentru ajutorul acordat in trecerea peste toate incercarile si obstacolele intampinate. A felicitat apoi pe toti credinciosii din Melbourne, in special pe cei din parohie, pentru rugaciunile, sustinerea materiala si pentru efortul depus in desavarsirea acestui proiect, rugandu-i pe toti sa pastreze dreapta credinta, traditiile noastre curate si sa ramana uniti in jurul Bisericii. Am multumit Preasfintiei Sale pentru binecuvantarea acordata dintru inceputul slujirii arhieresti pe pamantul australian de a fi infiintata aceasta a doua parohie din Melbourne, precum si pentru frumoasele cuvinte adresate intregii parohii“, ne-a declarat parintele paroh Marian Dinca.

Din partea parohiei, in semn de recunostinta si dragoste pentru parinteasca purtare de grija, Preasfintia Sa a primit o icoana cu Cina cea de Taina. Totodata, parintele paroh a multumit tuturor credinciosilor care si-au aratat dragostea fata de Dumnezeu si de Biserica Mantuitorului Iisus Hristos, care prin sustinerea si munca lor au facut posibil ca parohia sa isi inceapa activitatea in propriul lacas de cult.

La acest eveniment important din viata parohiei au participat dr. Cristina Stuparu, reprezentanta a Ambasadei Romaniei in Australia, Nicolae Cojocaru, consul onorific al Romaniei la Melbourne, Luke Donnelan, membru al Parlamentului, si Rafal Kaplon, consilier local al Primariei Casey pentru Narre Warren North. Domniile lor s-au adresat credinciosilor din biserica si si-au exprimat multumirea pentru invitatie, adresand felicitari pentru efortul depus de membrii comunitatii pentru a avea aceasta biserica ortodoxa care sa deserveasca credinciosii romani din suburbiile de sud-est ale metropolei australiene Melbourne.

Pentru acest eveniment din viata spirituala a Parohiei "Sfantul Apostol Toma“, Cristina Stuparu a citit mesajul ambasadorului Romaniei la Canberra, dr. Mihai Stuparu. Pr. paroh Marian Dinca a multumit fiecaruia dintre distinsii invitati pentru prezenta la aceasta mare bucurie a comunitatii si pentru ajutorul acordat in vederea inceperii activitatii bisericesti pe proprietatea parohiei.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

30 Aprilie 2013

Vizualizari: 367

Voteaza:

Sfintire de biserica in statul Victoria, Australia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE