Sfintire de casa sociala si monument dedicat memoriei eroilor, la Liteni - Harlau

Duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte şi arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor şi stareţul Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi, şi pr.

Nicolae Crăciun, protopop al Protoieriei Hârlău, a săvârşit slujba Sfinţirii pentru noua casă socială a parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Liteni, precum şi pentru un monument dedicat eroilor neamului. Ambele slujbe de Sfinţire au însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Constantin Proca şi de enoriaşii parohiei. La eveniment au participat numeroase oficialităţi locale şi judeţene, precum şi domnul economist Lucian Nedelcu, consilier al Sectorului de control financiar şi audit intern din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.

La final, au fost rostite câteva alocuţiuni. Părintele Nicolae Crăciun, protopop al Protoieriei Hârlău, a făcut mai întâi o prezentare a activităţii pastoral-misionare ce se derulează în Parohia Liteni, după care părintele Constantin Proca, parohul bisericii din Liteni, a subliniat importanţa amenajării casei sociale şi a monumentului pentru credincioşii din localitatea pe care o păstoreşte. IPS Mitropolit Teofan a evidenţiat curajul, dar şi dragostea eroilor neamului faţă de ţară şi de Biserica strămoşească, îndemnându-i pe cei prezenţi să le urmeze exemplul: „Să ne dăruiască Dumnezeu putere, pentru ca, pe de o parte, să nu-i uităm pe eroii neamului cei adevăraţi, cei mulţi la număr, şi să-i pomenim în rugăciunile noastre personale, iar pe de altă parte, să încercăm să le urmăm exemplul şi să fim eroi curajoşi fiecare la locul de muncă şi în familia cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat“.

IPS Mitropolit Teofan a primit titlul de „Cetăţean de onoare“ al comunei Belceşti
În semn de recunoştinţă pentru activitatea derulată în localitatea Liteni, părintele Constantin Proca a fost hirotesit de IPS Părinte Mitropolit Teofan întru iconom stavrofor. De asemenea, au fost acordate diplome şi distincţii de vrednicie unor credincioşi care au contribuit la ridicarea celor două edificii sfinţite. Ca semn al preţuirii pentru dragostea părintească dăruită comunităţii belceştenilor, Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan i-a fost conferit de primarul Constantin Ciobăniţă titlul de „Cetăţean de onoare“ al comunei Belceşti.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.

04 Septembrie 2014

Vizualizari: 148

Voteaza:

Sfintire de casa sociala si monument dedicat memoriei eroilor, la Liteni - Harlau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE