Sfintire si parastas la locul tragediei de la Malancrav

Troiţa ridicată pe locul unde s-a produs tragedia aviatică din 21 noiembrie a fost sfinţită de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat şi un parastas pentru cei opt militari căzuţi la datorie în accidentul de la Mălâncrav, în prezenţa familiilor şi a oficialităţilor.

Pe locul de pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu, unde la 21 noiembrie elicopterul militar YAR-330 PUMA se prăbuşea, luând vieţile a opt dintre cei zece ofiţeri, a fost ridicată de autorităţi o troiţă în amintirea eroilor căzuţi la datorie.

Troiţa a fost sfinţită marţi, 2 decembrie, de IPS Mitropolit Laurenţiu şi un sobor de preoţi şi diaconi. La slujba de sfinţire, urmată de un parastas, au participat familiile celor opt militari, prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, primarul comunei Iacobeni, Ioan Vasile Cori, militari şi apropiaţi ai victimelor tragediei aviatice.

Locul tragediei a fost marcat atât de troiţa ridicată în amintirea celor opt eroi ai neamului, dar şi de o cruce a Răstignirii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca aici să existe un spaţiu de rugăciune şi de meditaţie. Pe troiţia ridicată de Primăria Iacobeni au fost inscripţionate numele şi gradele celor opt militari căzuţi la datorie, încât rudele şi apropiaţii, dar şi cei care trec pe aici să-şi amintească de victimele accidentului aviativ.

După slujba de sfinţire şi parastas, IPS Mitropolit Laurenţiu şi-a exprimat condoleanţele faţă de familiile îndoliate, pe care le-a îmbărbătat în aceste clipe grele din vieţile lor.

.

04 Decembrie 2014

Vizualizari: 160

Voteaza:

Sfintire si parastas la locul tragediei de la Malancrav 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parastas sfintire troita

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE