Sfintire de troita in cinstea Sfantului Ierarh Nectarie

Dintotdeauna, clerul si credinciosii crestin-ortodocsi au avut o evlavie deosebita fata de sfantul tamaduitor al bolnavilor de cancer, Ierarhul Nectarie al Eghinei.

Intr-un sat din judetul Mehedinti, la Ilovat, se adevereste pe deplin zicala potrivit careia in vatra satului credinta infloreste mai puternic, si, dezlegata de efemeritatea lucrurilor materiale, rodeste mai bogat.

Aici credinciosii au dat curs evlaviei fata de Sfantul Ierarh Nectarie intr-un chip vizibil: din economiile ori veniturile lor mici, tineri si batrani, in frunte cu preotul paroh Vasile Petraru, au strans o suma de bani cu care au ridicat in cinstea sfantului o frumoasa troita, in mijlocul satului.

Acest simbol si obiect al artei sacre, construit in forma de bisericuta, va constitui un item cu valente duhovnicesti, in fata caruia crestinii isi vor pleca fruntea, inchinandu-se Sfintei Treimi si sfantului ocrotitor.

Demersul credinciosilor adevereste constatarea ca arhiereul din Eghina devine din ce in ce mai cunoscut in mediul spiritual al ortodoxiei romanesti.

Ostenelile enoriasilor din parohia Ilovat vor fi incununate joi, 9 noiembrie, chiar in ziua serbarii Sfantului Nectarie, cand va fi savarsita slujba de sfintire a noii troite.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

09 Noiembrie 2012

Vizualizari: 748

Voteaza:

Sfintire de troita in cinstea Sfantului Ierarh Nectarie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE