Sfintirea bisericii Manastirii Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou din Middletown, New York

Duminica 5 iunie 2011 a fost o zi de mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi romani din SUA si Canada. Dupa multi ani de munca pentru zidirea noii biserici, ierarhi, preoti si credinciosi s-au bucurat sa fie prezenti la momentul sfintirii bisericii. Ziua a fost binecuvantata si pentru faptul ca moastele Sf. Nectarie au fost aduse la manastire spre inchinare credinciosilor.

Sarbatoarea a inceput sambata seara cu slujba Privegherii savarsita de PS Episcop Varsanufie Prahoveanul si mai multi preoti.

PS Varsanufie a vorbit despre viata si minunile Sf. Nectarie si a oferit obstii manastirii, in numele PF Patriarh Daniel, o frumoasa icoana a Sf. Nectarie.

Duminica dimineata multime de credinciosi din toate colturile SUA si Canada au fost prezenti pentru slujba sfintirii. IPS Arhiepiscop Nicolae, PS Episcop Varsanufie Prahoveanul si PS Episcop Ioan Casian de Vicina inconjurati de 18 preoti si 2 diaconi au inceput slujba sfintirii bisericii. Peste 600 de credinciosi din zona New York, din Pensylvannia, din Montreal, Ottawa, Gatineau, Toronto, Edmonton au participat la slujba sfintirii si la Sf. Liturghie. Conform traditiei, cu totii, barbati si femei, au avut posibilitatea sa treaca prin sfantul altar si sa sarute Sf. Evanghelie, Sf. Cruce si Sf. Masa nou sfintita. Deasemeni sa se inchine la moastele Sf. Nectarie.

La sfarsitul Sf. Liturghii IPS Arhiepiscop Nicolae a vorbit despre semnificatia acestui moment. IPSa a aratat ca se implineste acum dorinta ctitorilor acestui asezamant, Dumitru Minciu care a donat terenul si Arhimandrit Mitrofor Vasile Vasilachi care a avut ideea statornicirii unei manastiri ortodoxe romanesti pe aceasta proprietate si a lasat prin testament o importanta suma de bani pentru construirea bisericii. Apoi despre importanta faptului de a ctitori o biserica pentru fiecare crestin. Explicatia ritualului sfintirii bisericii a completat cuvantul IPSale. Dupa Sf. Liturghie au fost oferite gramate de ctitor, binefacator sau donator celor care au daruit pentru ca ridicarea acestui sfant locas sa fie posibila. IPS Nicolae a multumit la final tuturor oaspetilor, indeosebi PS Episcop Varsanufie pentru dragostea si efortul de a purta sfintele moaste timp de 2 saptamani in parohiile Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, dar si organizatorilor acestui eveniment.


Sursa: romarch.org

 

.

09 Iunie 2011

Vizualizari: 594

Voteaza:

Sfintirea bisericii Manastirii Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou din Middletown, New York 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE