Sfintirea Bisericii 'Nasterea Maicii Domnului' din statiunea Baile Govora

Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, au tarnosit duminica, 19 august 2012, in Duminica a XI-a dupa Rusalii, bisericuta filiala temeluita in cartierul Curaturi al statiunii Baile Olanesti din judetul Valcea. Evenimentul a fost implinit prin sfintirea unei Cruci - monument ridicata in centrul orasului spre cinstirea eroilor martiri ai neamului romanesc.

Sute de credinciosi valceni au luat parte la slujba de sfintire a noii biserici cu hramul „Nasterea Maicii Domnului din parohia Baile Govora, cartierul Curaturi, judetul Valcea. Slujba de tarnosire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul in sobor de preoti si diaconi.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Gherasim a rostit un cuvant de invatatura in care a evidentiat sensurile duhovnicesti desprinse din pericopa evanghelica a Sfantului Apostol si Evanghelist Matei despre Pilda datornicului nemilostiv, subliniind ca „. Fara iubirea si iertarea greselilor aproapelui nostru nu putem dobandi iertare si mantuire de la Stapanul tuturor, Domnul nostru Iisus Hristos.”.

La final, Chiriarhul locului si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul l-au felicitat pe parintele paroh Constantin Matei, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Ramnicului, pentru frumoasa activitate pastorala, misionara si administrativa desfasurata in cadrul parohiei, iar parintele la randul sau a multumit inaltilor prelati pentru vizita si binecuvantarea arhiereasca daruita credinciosilor govoreni.

Raspunsurile liturgice au fost oferite de catre Corala „Sfantul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Ramnicu Valcea, condusa de Prof. Marian Cristinel Stroe.

Conform Traditiei Bisericii noastre, dupa Sfanta Liturghie, credinciosii veniti in numar mare la tarnosirea bisericii au trecut prin Sfantul Altar, au sarutat Sfanta Masa, Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce si au primit tarnoseala, iconite si carti de rugaciuni.

Piatra de temelie la Biserica „Nasterea Maicii Domnului” din catunul Curaturi a Parohiei Baile Govora a fost pusa in anul 2002, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, la initiativa parintelui paroh Constantin Matei si a fost dusa la finalizare cu sprijinul enoriasilor si al Primariei Baile Govora, prin domnul primar Mihai Mateescu.

Dupa-amiaza, de la orele 13,00, in centrul statiunii Baile Govora a avut loc slujba de sfintire a Cruci - monument ridicata in memoria si spre cinstirea eroilor martiri ai neamului romanesc, oficiata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul si un sobor de preoti si diaconi. Dupa slujba, cei doi ierarhi valceni au rostit cate un cuvant dedicat momentului festiv. La sarbatoare au mai luat parte oficialitati locale si centrale, oameni de cultura si numerosi credinciosi.

Sursa: arhiram.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

06 Septembrie 2012

Vizualizari: 436

Voteaza:

Sfintirea Bisericii 'Nasterea Maicii Domnului' din statiunea Baile Govora 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE