Sfintirea bisericii parohiei 'Duminica Tuturor Sfintilor' din satul Rediu

Peste 2000 de credincioși au participat la sfințirea bisericii parohiei „Duminica Tuturor Sfinților” din satul Rediu, protopopiatul Roznov, județul Neamț. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După sfințire, a urmat Sfânta Liturghie oficiată în aghiazmatarul de lângă locașul sfințit astăzi. Cuvântul de învățătură rostit de Părintele Mitropolit după citirea Evangheliei a scos în evidență două aspecte importante ce definesc viața unui creștin ortodox, rugăciunea și postul: „Viața creștinului ortodox adevărat se definește prin rugăciune și post.

Când spun rugăciune, nu mă refer doar la rugăciunea de dimineață sau de seară sau slujba la zi de sărbătoare, ci gândul permanent la Dumnezeu: fac asta, pentru că asta e voia lui Dumnezeu, nu fac asta, pentru că nu e voia lui Dumnezeu. Rugăciune se numește nesăvârșirea faptei celei rele. Al doilea lucru este postul, care înseamnă să respectăm cele patru posturi ale Bisericii, miercurea și vinerea. Dar dincolo de aceste rânduieli, se cuvine să postim cu gura – să nu vorbim ce nu trebuie, să postim cu ochii – să nu privim la ce nu trebuie, să postim cu urechile – să le astupăm de la înjurături, de la blestem sau de la minciuni. Iată cum se arată calea celui care merge după Dumnezeu!”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Vasile Narcis Focșăneanu, parohul bisericii din Rediu, a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, cei ce au sprijinit lucrările de ridicare a bisericii au primit distincții de vrednicie din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Sfântul lăcaș a fost construit în perioada 2004-2016, prin contribuția credincioșilor din parohie, dar și din alte zone.

Sursa: doxologia.ro

Pe aceeaşi temă

29 August 2016

Vizualizari: 127

Voteaza:

Sfintirea bisericii parohiei 'Duminica Tuturor Sfintilor' din satul Rediu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE