Sfintirea bisericii parohiei Sfanta Treime din Philadelphia

În Duminica a XXII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi și Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Ioan Casian au săvârșit, alături de un sobor de preoți, slujba de târnosire a bisericii parohiei românești cu hramurile „Sf. Treime” și „Sfinții Mărturisitori Ardeleni” din Philadelphia, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. La sfârșitul Sf. Liturghii, IPS Arhiepiscop Nicolae a oferit părintelui paroh Nicolai Buga și părintelui Diacon Timotei Avram, în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul „Crucea Sfântului Andrei”, ca semn de apreciere pentru lucrarea misionară și efortul depus pentru restaurarea bisericii.

 

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor comunității pentru susținerea proiectului restaurării bisericii și i-a felicitat pentru această frumoasă realizare. Apoi i-a îndemnat să fie mărturisitori și continuatori ai Ortodoxiei românești în această zonă a Statelor Unite ale Americii. Strădaniile depuse de-a lungul ultimilor ani pentru restaurarea bisericii își vor găsi împlinirea prin participare activă a credincioșilor la sfintele slujbe și în viața parohiei, prin grija pentru creșterea copiilor și a nepoților în credința creștină ortodoxă.

 

Părintele paroh Nicolai Buga a dăruit IPS Nicolae și PS Ioan Casian, ca semn de mulțumire din partea comunității bisericii, câte o icoană cu Sf. Treime. Biserica a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de enoriași care au participat la slujba de târnosire. Aceștia au avut posibilitatea de a intra și a se închina în Sfântul Altar și de a cinsti moaștele Sfintei Ana, Mama Fecioarei Maria și ale Sfintei Teodora, Împărăteasa Bizanțului, aduse spre închinare de la parohia Sf. Treime din Rochester, NY.

 

Sfințirea bisericii românești din Philadelphia reprezintă încununarea a nouă ani de strădanie depusă de către enoriași, în frunte cu Pr. Nicolai Buga, în vederea restaurării clădirii bisericii și a întregului complex al parohiei. Totodată, slujba de târnosire a marcat sărbătorirea Bicentenarului Bisericii. Mai multe informații despre istoria bisericii sunt disponibile la adresa www.holytrinityphiladelphia.org.

Sursa:romarch.org
 

05 Noiembrie 2015

Vizualizari: 91

Voteaza:

Sfintirea bisericii parohiei Sfanta Treime din Philadelphia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE