Sfintirea bisericii de pe Muntele Paltinis - judetul Suceava

 

Cateva sute de credinciosi au participat, duminica, la slujba de sfintire a bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, informeaza ziarul "Obiectiv de Suceava".


Biserica a fost ridicata pe varful muntelui Paltinis, la altitudinea de 1.426 m.

 

Edificiul de cult se intinde pe o suprafata de 1,52 ha de teren si include biserica, un praznicar, 7 chilii, o clopotnita, cimitir si anexe gospodaresti.

Manastirea este situata intre Calimani, Grintis si Rarau (Dealul Vinat).

A fost ridicata in cinstea eroilor care s-au jertfit pentru apararea tarii.


Complexul monahal va avea si o destinatie sociala, in sensul ca vor fi construite incaperi in care in fiecare vacanta copii necajiti sau din centrele de plasament, care nu au posibilitatea sa plece intr-o tabara, sa poata petrece aici 10-12 zile. Micutilor le va fi asigurata masa si cazarea. Stela Acatrinei, alaturi de sotul ei, Gheorghe Acatrinei, au pus sigiliul pe actul de sfintire al complexului monahal.  "Am pus piatra de temelie pe 2 iunie 2006 iar astazi am reusit sa sfintim biserica. A fost greu, dar nu este alta dovada ca exista Dumnezeu decat faptul ca am reusit sa teminam o parte a lucrarilor din complex", a spus Stela Acatrinei, citata de "Obiectiv de Suceava".

 

 

.

08 Octombrie 2007

Vizualizari: 2286

Voteaza:

Sfintirea bisericii de pe Muntele Paltinis - judetul Suceava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE