Sfintirea bisericii Spitalului Judetean din Timisoara

In Duminica a doua dupa Rusalii numita si a ”Sfintilor Romani” va avea loc la Timisoara sfintirea bisericii cu hramul ”Sfintii Doctori fara de arginti” din incinta Spitalului Judetean Timis.

Slujba de tarnosire a noului lacas de inchinare si Sfanta Liturghie vor fi oficiate de catre Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, incepand cu ora 9:30. La sfintele slujbe vor participa reprezentanti din partea institutiei medicale si credinciosi care au contribuit la ridicarea sfantului lacas.

Totodata, sunt asteptati si timisoreni de la mai multe parohii din orasul de pe Bega.

Proiectul noului sfant lacas este copia exacta a unei biserici vechi din lemn din satul Ribicioara de Sus, Hunedoara , demolata in 1990, cu dimensiunile reduse cu 25% . Materialele recuperate din acea biserica au fost folosite la inceputul construirii manastirii din satul Crisan – Hunedoara. Construirea ei in Timisoara a adus satisfactie si fostilor locuitori ai satului Ribicioara , desfiintat din anii 1960, care astazi locuiesc majoritatea in Timisoara si in satele din cuprinsul judetului Timis. Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, slujbele religioase la biserica din incinta Spitalului Judetean sunt oficiate de catre preotul misionar Cosmin Dan.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

.

15 Iunie 2012

Vizualizari: 450

Voteaza:

Sfintirea bisericii Spitalului Judetean din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintire biserica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE