Sfintirea Bisericii Spitalului de psihiatrie Voila

Biserica Spitalului de Psihiatrie Voila din municipiul Campina a fost sfintita in aceasta duminica, 11 noiembrie 2012. Slujba tarnosirii a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal, potrivit TRINITAS TV. Lacasul de cult a primit hramurile "Sfantul Mare Mucenic Pantelimon" si "Sfanta Mucenita Filofteia de la Arges". Manastirea Stavropoleos a daruit pentru noua biserica un fragment din moastele Sfantului Pantelimon.

PS Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal a aratat ca acest lacas, odata cu slujba de sfintire, a devenit biserica insufletita pentru ca a primit primele taine randuite de Mantuitorul Iisus Hristos care se aplica persoanelor umane, Botezul, Mirungerea si Sfanta Impartasanie, taine prin care orice om intra in trupul Tainic al lui Hristos – Biserica.

Dupa sfintire, Preasfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie pe o scena amenajata langa biserica. La final, a tinut un cuvant de invatatura.

Piatra de temelie a lacasului de cult a fost pusa in anul 2007.

La final, Preasfintia Sa a daruit ctitorilor si binefacatorilor, din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, mai multe diplome de cinstire si ordine.

La Spitalul de Psihiatrie Voila sunt ingrijiti, lunar, peste 600 de pacienti.

Sursa: basilica.ro

12 Noiembrie 2012

Vizualizari: 471

Voteaza:

Sfintirea Bisericii Spitalului de psihiatrie Voila 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE