Sfintirea capelei de la Caminul de persoane varstnice din Oltenita

Duminica, 16 octombrie 2011, a fost zi de mare sarbatoare pentru beneficiarii Caminului de persoane varstnice "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" din Oltenita, pentru ca Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a sfintit capela cu hramul "Sfantul Mare Mucenic Pantelimon" din incinta caminului.

Sub protia Preasfintiei Sale s-a savarsit Sfanta Liturghie la un Altar special amenajat in fata Caminului, cu un sobor de preoti si diaconi, format din parinti consilieri de la Centrul Eparhial, parintele protopop Marian Necula si preoti din orasul Oltenita.

Reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene au fost prezenti alaturi de seniorii caminului, dar si credinciosi din Oltenita, care au sustinut cu prezenta evenimentul unicat al caminului.Dupa Sfanta Liturghie, parintele protopop Marian Necula a dat citire documentului de sfintire al capelei, apoi soborul de preoti si diaconi, in frunte cu Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a mers in procesiune pana la capela caminului pentru savarsirea slujbei de sfintire.

Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu l-a hirotesit intru sachelar pe parintele Rodin Bogdan Cipleu, ca rasplata a implicarii sale in amenajarea acestei capele.

La acest moment istoric pentru Caminul de persoane varstnice „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”, toti credinciosii prezenti, dar mai ales beneficiarii caminului au avut bucuria unica, binecuvantata de Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, de a trece prin Sfantul Altar, sarutand Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa.

Sursa: sf-esc.ro
 

.

17 Octombrie 2011

Vizualizari: 306

Voteaza:

Sfintirea capelei de la Caminul de persoane varstnice din Oltenita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE