Sfintirea Centrului Medical de Evaluare si Recuperare "Cristian Serban” din Buzias

Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a oficiat vineri, 19 octombrie 2012, slujba de sfintire a Centrului Medical de Evaluare si Recuperare "Cristian Serban” din Buzias, recent renovat in urma gravului incendiu din primavara acestui an.

Centrul Medical din Buzias a sarbatorit astazi in cadrul unei manifestari speciale implinirea a 15 ani de activitate in slujba copiilor si tinerilor cu diabet zaharat si hemofilie de la noi din tara, precum si renovarea intregului complex medical, grav afectat de incendiu. La eveniment au participat reprentanti ai mai multor intitutii publice timisorene, precum si parteneri si membrii ai Fundatiei "Cristian Serban”.

Centrul Medical de Evaluare si Recuperare "Cristian Serban” din Buzias, inaugurat la 1 iulie 1997, este o institutie medicala pentru copii si tineri, cu varsta cuprinsa intre 0 si 35 de ani. Prin caracteristicile sale, prin numarul semnificativ de pacienti aflati in acelasi loc, in aceeasi perioada, acest centru este unic in Romania, fiind singurul din Europa de Est.Centrul a fost construit intre anii 1992 si 1997, dupa model occidental, de fondatorii Fundatiei "Cristian Serban” pentru ajutorarea copiilor bolnavi, Marghit si Viorel Serban, profesori la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes” din Timisoara, in memoria fiului lor, Cristian. Dupa finalizare, aceasta institutie medicala a fost introdusa in sistemul medical public din Romania, aflandu-se sub directa coordonare a Ministerului Sanatatii, iar pacientii fiind spitalizati in mod gratuit.

In Centrul Medical "Cristian Serban” se pot interna pacienti din toata tara, cu diabet zaharat, cu hemofilie si cu alte boli ce necesita recuperare fizica din primele luni de viata si pana la varsta de 35 de ani. Acesta este singurul loc din tara in care copii cu diabet insulinodependent sunt educati si ajutati sa depaseasca pragul psihologic al bolii, precum si singurul loc din tara unde hemofilicii au primit o sansa, avand conditii de recuperare si tratament gratuit.

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, in cadrul complexului medical de la Buzias functioneaza din anul 2009 o biserica inchinata "Nasterii Domnului”, in care sunt oficiate periodic sfintele slujbe pentru personalul si pacientii institutiei.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

.

22 Octombrie 2012

Vizualizari: 297

Voteaza:

Sfintirea Centrului Medical de Evaluare si Recuperare "Cristian Serban” din Buzias 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE