Sfintirea demisolului bisericii ortodoxe 'Sfantul Apostol Andrei' din Apahida

Demisolul bisericii ortodoxe cu hramul „Sfântului Apostol Andrei” a parohiei Apahida II a fost sfințit sâmbătă seara de Mitropolitul Clujului.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de la ora 18, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, alături de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și protopopul de Cluj I, pr. Ioan Jeler.

Au participat la slujbă sute de credincioși din Apahida, dar și din localitățile învecinate, precum și autorități locale.

Cu prilejul sfințirii demisolului noii biserici, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a explicat celor prezenți importanța ridicării de locașuri de închinare, care sunt casa Domnului și poarta Cerului, referindu-se la pasajul din Cartea Facerii, capitolul 28, versetul 17.

Părintele Mitropolit le-a mulțumit, la finalul cuvântului său, credincioșilor și autorităților care au sprijină construirea acestei biserici, rugându-L pe Dumnezeu să le răsplătească și să le dea tuturor multă sănătate și bucurii. De asemenea a lăudat munca depusă de preotul paroh Sorin Trâncă în ridicarea acestei biserici, iar ca apreciere pentru implicarea sa i-a acordat distincţia de sachelar.

Parohia Ortodoxă Apahida II este una relativ tânără, aceasta fiind înființată în urmă cu doar 3 ani. Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” a fost pusă pe 1 octombrie 2011, de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului. Lucrările la noul locaș de închinare au demarat 10 luni mai târziu, mai exact pe 30 august 2012, iar până în acest moment s-a reușit finalizarea demisolului, iar biserica a fost ridicată până la bolți. Potrivit preotului paroh Sorin Trâncă se intenționează ca până la sfârșitul anului, dacă vor fi fonduri suficiente, să se zidească turlele și astfel biserica să fie acoperită.

Autor: Andreea Pâgleşan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

13 Octombrie 2014

Vizualizari: 203

Voteaza:

Sfintirea demisolului bisericii ortodoxe 'Sfantul Apostol Andrei' din Apahida 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE