Sfintirea picturii bisericii „Sfantul Antonie cel Mare” de la Manastirea Carcea

De praznicul "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului", Manastirea "Sfantul Antonie cel Mare" - din localitatea Carcea, judetul Dolj primeste binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, prilej in care va fi sfintita pictura sfantului locas si va fi oficiata Sfanta Liturghie.

Credinciosii doljeni din Craiova si din localitatile invecinate sunt asteptati de praznicul Intrarii Maicii Domnului in Biserica, la Manastirea Carcea, pentru a participa la Sfanta Liturghie oficiata de IPS Parinte Mitropolit Irineu. Asezamantul monahal, situat la numai cativa km de Craiova, va imbraca, haina de sarbatoare cu ocazia praznuirii celui de-al doilea hram si a sfintirii picturii bisericii, executate de maestrul Grigorie Popescu Muscel.

Manastirea Carcea - repere istorice

Sfanta Manastire Carcea este ctitoria ieromonahului Ioachim si a schimonahiei Sofronia. Mitropolitul Nestor, de vrednica pomenire, a binecuvantat infiintarea acestei manastirii, sfintita in anul 1992.

Astazi manastirea este condusa de maica stareta Eleodora Cristofir, fiica ctitorilor. Prin staruinta maicii Eleodora si a celor 10 vietuitoare s-a ridicat biserica de zid a manastirii, cu hramul Sfantul Antonie cel Mare si Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, un corp pentru chilii si o trapeza. Paraclisul sfintei manastiri este inchinat Sfintei Treimi. Manastirea nu este lipsita nici de o traditie pioasa care spune ca pe locul actualei manastiri a existat, in vechime, un schit de calugari. Dealtfel, exista in apropiere si o cruce cu insemnari chirilice, care ar certifica continuitatea monahala a locului. Tot referitor la aceasta istorie se refera si spusele batranilor satului, care vorbesc despre “fantana calugarilor” si despre cimitirul “La calugari”, aflat la aproximativ 500 metri de manastire, fiind strajuit de o veche bisericuta.

(Diac. Ionita Apostolache, Marinela Porneala)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

 

.

21 Noiembrie 2011

Vizualizari: 303

Voteaza:

Sfintirea picturii bisericii „Sfantul Antonie cel Mare” de la Manastirea Carcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE