Simpozion la Chambesy, la implinirea a 500 de ani de la nasterea lui Jean Calvin

Orasul Geneva a aniversat, prin diferite manifestari istorice si stiintifice, cei 500 de ani de la nasterea reformatorului protestant Jean Calvin (1509-2009). Patriarhia Ecumenica, prin Centrul ei de la Chambesy-Geneva, a manifestat interes pentru acest eveniment, organizand, intre 26-28 februarie 2010, un simpozion in memoria acestei personalitati, care a marcat foarte mult Biserica crestina din Apus.

Cu acest prilej, Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a trimis un mesaj in care arata ca „prin dialog, adevarul nu se ascunde, ci se evidentiaza”.

Din partea Facultatii de Teologie Protestanta din Geneva au luat parte la Simpozion profesorii Olivier Fatio, Jacques-Noel Peres, Charles Morerod, Gill Daude si Bernard Rordorf, iar din partea ortodoxa I.P.

S. Mitropolit Emmanuel al Frantei, profesorii Konstantinos Delikonstantis de la Atena si Vlassios Fidas, Directorul Institutului Ortodox de la Chambesy si alte cadre academice ale Institutului.

Seful Centrului Ortodox de la Chambesy-Geneva, Mitropolitul Ieremia al Elvetiei, a transmis multumirile sale tuturor participantilor la acest eveniment apreciind pozitiv contributia lor la buna desfasurare a simpozionului.

Sursa: arhiram.ro

.

03 Martie 2010

Vizualizari: 229

Voteaza:

Simpozion la Chambesy, la implinirea a 500 de ani de la nasterea lui Jean Calvin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE