Simpozion dedicat anului omagial 2011 in Protoieria Dragasani

Urmare hotararii Sfantului Sinod al BOR de a proclama anul 2011, ca „An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana”, in vederea realizarii proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic si mediatic, in Protopopiatul Dragasani din Arhiepiscopia Ramnicului, s-a tinut simpozionul cu tema „Taina Sfantului Botez”.

In acest sens, marti, 22 februarie, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, a avut loc la biserica parohiala „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Parohia „Sfantul Ilie”, din municipiul Dragasani, o intrunire dedicata Anului omagial 2011 prezidata de Pr. Iulian-Madalin Busaga, Protoiereu de Dragasani.

In cadrul simpozionului au fost expuse trei referate: „Prezentarea istorica”, „Semnificatia teologica si existentiala a Sf. Botez”, si „Practici neortodoxe privind savarsirea Botezului”. Cele trei teme au fost prezentate si detaliate de Pr. Cerbu Enacache de la parohia Sfantul Ilie, Pr. Tudor Marius de la parohia Lungesti si Pr. Malinas Octavian de la parohia Amarasti.

De asemenea, pe marginea subiectelor tratate au luat cuvantul si alti preoti dintre care amintim: Pr. Cosac Ion de la Parohia Calina II, Pr. Curiman Gheorghe de la Parohia Adormirea Maicii Domnului, din Dragpsani, Pr. Faurar Gabriel de la Parohia „Sfantul Gheorghe” din Dragasani, Pr. Popa Gheorghe de la Parohia Dragoiesti I, Pr. Badea Gheorghe de la Parohia Alba-Olanu II, Pr. Stoica Daniel de la parohia Capul Dealului si Pr. Petcu Gheorghe de la parohia Zlatarei.

In incheierea simpozionului au fost discutate probleme de ordin practic, administrativ si a fost prezentat programul procesiunii de Florii ce se va desfasura in municipiul Dragasani in Sambata lui Lazar. De asemenea s-a facut apel la o mai intensa informare a credinciosilor legata de pelerinajele organizate de Arhiepiscopia Ramnicului in Tara Sfanta, in Grecia si Italia.

Sursa: arhiram.ro
 

24 Februarie 2011

Vizualizari: 466

Voteaza:

Simpozion dedicat anului omagial 2011 in Protoieria Dragasani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE