Simpozion dedicat anului omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Episcopia Giurgiului

Vineri, 5 mai 2011, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, in Biserica „Buna Vestire" din mun. Giurgiu s-a desfasurat un simpozion dedicat Sfantului Botez. In cadrul acestuia Pr. Prof. Dr.

Jica Marius Constantin, Directorul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul" din Giurgiu a sustinut referatul cu tema „Sfantul Botez in Sfanta Scriptura: prefigurare in Vechiul Testament si realitate in Noul Testament".

Cu acest prilej, Preacucernicia Sa a analizat modul in care Sfantul Botez este prezentat in textele scripturistice ale Vechiului si Noului Testament. Totodata, a evidentiat relatia indisolubila dintre acestea si mai ales modul in care etapa prefigurarilor este implinita prin intruparea, moartea si invierea Mantuitorului Iisus Hristos. De asemenea, au fost luate in discutie si etapele ce au contribuit la plasarea Botezului in spatiul eclezial si la transformarea acestuia din simplu act initiatic, cu valoare strict penitentiala, in taina a Bisericii si poarta catre comuniunea deplina intre credincios si harul Duhului Sfant. La eveniment, pe langa parinti consilieri de la centrul eparhial, au luat parte preoti din eparhie, elevi de la Seminarul Teologic din Giurgiu si de la Colegiul National Ion Majorescu.

Evenimentula fost organizat de Sectorul Cultural si Comunicatii media al Episcopiei Giurgiului, si se inscrie in contextul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2011 ca "An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii" in Patriarhia Romana.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.

06 Mai 2011

Vizualizari: 642

Voteaza:

Simpozion dedicat anului omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE