Simpozion 'Existenta sfintilor - marturia puterii sfinteniei Mantuitorului Iisus Hristos asupra umanitatii'

Joi, 13 octombrie, in ajunul sarbatoririi Sf. Cuv. Parascheva, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sectorul Social al eparhiei noastre, in parteneriat cu Penitenciarul de maxima siguranta din Giurgiu, a organizat un simpozion "Existenta sfintilor - marturia puterii sfinteniei Mantuitorului Iisus Hristos asupra umanitatii". Evenimentul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii in capela penitenciarului de catre parintele Popa Edmond Nicolae, Consilier Social in cadrul centrului eparhial, alaturi de parintele capelan Balasa Teodor.

In cadrul simpozionului la care au participat preoti, reprezentanti ai conducerii Penitenciarului si persoane private de libertate, au fost sustinute comunicari in care a fost evidentiat faptul ca existenta sfintilor este marturia puterii sfinteniei Mantuitorului Iisus Hristos asupra umanitatii, prin lucrarea Duhului Sfant, a harului dumnezeiesc.

Mantuitorul Hristos a dat masura suprema a sfinteniei ca stare de jertfa. Prin unicitatea ipostazierii Sale, a dat marturia si masura sfinteniei dumnezeiesti in viata omeneasca. Existenta sfintilor arata ca sfintenia dumnezeiasca nu s-a intrupat pentru a ramane obiect al adorarii, ci pentru a fructifica moral omenirea, rodind sfinti. In fiecare sfant Se salasluieste Hristos, prin dumnezeirea si umanitatea Sa sfanta si sfintitoare, izvor al harurilor.

La final, cei prezenti au primit din partea Episcopiei Giurgiului, carti de rugaciuni, icoane cu Sfanta Cuvioasa Parascheva si revista eparhiala.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 386

Voteaza:

Simpozion 'Existenta sfintilor - marturia puterii sfinteniei Mantuitorului Iisus Hristos asupra umanitatii' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE