Simpozion International 'Apel la memorie. Victimele razboaielor'

In perioada 16-18 septembrie, in Campulung Muscel a avut loc Simpozionului Internațional "Apel la memorie. Victimele războaielor". Aflat la a doua editie, simpozionul a fost fost organizat de Cercul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu", în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Arhiepiscopia Romano Catolică din București.

La acest eveniment au participat: Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Cornel Damian, episcop auxiliar a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, precum și un reprezentant din partea Ministerului Apărării Naționale.

De asemenea la toate lucrările simpozionului au fost de față oaspeți de seamă veniți din Polonia,împreună cu profesori universitari și academicieni din România.

Au fost depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Polonezi din cimitirul Flămânda aflat în municipiul Câmpulung Muscel si la Mausoleul de la Mateiaș a fost săvârșit o slujbă de pomenire pentru toți eroii căzuți la datorie în Primul Război Mondial, dupa cum informeaza site-ul eparhiaargesului.ro.

Iulian Predescu

.

20 Septembrie 2019

Vizualizari: 534

Voteaza:

Simpozion International 'Apel la memorie. Victimele razboaielor' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE