Simpozion International 'Euharistie, Spovedanie, Martiriu', la Cluj-Napoca

Un simpozion international va fi organizat, in toamna, de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj. Manifestarea dedicata Euharistiei, Spovedaniei si Martiriului va avea loc in intervalul 3-6 noiembrie. La eveniment vor participa ierarhi, preoti, teologi si oameni de cultura din mai multe tari. Printre invitatii care deja au confirmat participarea, se numara IPS Anastasios Yannoulatos, Arhiepiscopul Ortodox al Tiranei si IPS Antonie, rectorul Academiei Teologice din Kiev.

Euharistie, Spovedanie, Martiriu
„Simpozionul face parte din suita de manifestari stiintifice ale Facultatii noastre, incadrandu-se in acelasi timp in seria de evenimente organizate cu prilejul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a lui 2014, ca An omagial euharistic al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii si An comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni in Patriarhia Romana. Intalnirea stiintifica se va desfasura in Aula Magna a Universitatii „Babes-Bolyai”, Str. Mihail Kogalniceanu nr. 1 si la sediul Facultatii de Teologie Ortodoxa, Str. Episcop Nicolae Ivan f. n”, a declarat pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Calendarul manifestarii
1 august 2014 – Data limita pentru inscrierea la Simpozion. Aceasta se face prin transmiterea titlului si a unui abstract al comunicarii in limba engleza (150-300 de cuvinte), precum si a unui CV rezumativ (maxim 10 randuri);

1 septembrie 2014 – Data limita pentru predarea textului final in format electronic. Textele sunt necesare pentru a pregati traducerea in romana, respectiv engleza. Se vor respecta indicatiile de redactare utilizate de revista Studii Teologice.

Autor: Alexandra Anderes


 

.
Pe aceeaşi temă

08 Iulie 2014

Vizualizari: 201

Voteaza:

Simpozion International 'Euharistie, Spovedanie, Martiriu', la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE