Simpozion international la Facultatea de Teologie din Sibiu

Membrii Asociaţiei Profesorilor de Misiologie şi Ecumenism de la facultăţile de teologie ortodoxă din Patriarhia Română se întâlnesc la Sibiu, în perioada 28-30 mai, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“.

Aici va avea loc o nouă ediţie a Simpozionului internaţional „A face misiune după modelul lui Hristos“, anul acesta subiectul discuţiilor axându-se pe tema „Parohia şi mănăstirea - provocări şi implicaţii duhovniceşti şi comunitare“.

La eveniment sunt prezenţi profesori de teologie din România, Germania, Elveţia şi Liban.„A devenit deja o tradiţie în facultatea noastră de a organiza în fiecare an un simpozion internaţional cu titlul «A face misiune după modelul lui Hristos». În fiecare an avem şi un subtitlu la acest simpozion, pentru că avem în vedere hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a avea anual o temă de dezbatere. Anul acesta vom discuta despre parohie şi mănăstire, mai ales despre importanţa lor în chemarea misionară a Bisericii. Manifestarea noastră nu este una extinsă, căci ne adresăm în mod special profesorilor de misiologie ortodoxă. Cu toate acestea, vor participa şi doctoranzi, masteranzi şi studenţi interesaţi de această temă“, ne-a spus decanul facultăţii sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

Prelegeri şi lansări de publicaţii

Simpozionul organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu are ca puncte centrale audierea unor prelegeri susţinute de personalităţi din străinătate, implicate în activitatea misionară creştină. La simpozion vor fi identificate şi cunoscute cele mai noi modalităţi de a face misiunea în contextul actual, dar şi de a continua dialogul teologic ecumenic. De asemenea, în cadrul Simpozionului internaţional „A face misiune după modelul lui Hristos“ vor fi lansate mai multe publicaţii de specialitate din domeniul misiologiei şi ecumenismului. Toate textele prelegerilor susţinute în cadrul manifestării vor fi reunite într-un volum ce va fi publicat la Sibiu.

Sursa: Ziarul Lumina, Editia de Transilvania

.

29 Mai 2015

Vizualizari: 115

Voteaza:

Simpozion international la Facultatea de Teologie din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE