Simpozion international: 'Legislatia de stat si Legislatia canonica din unele tari ale Europei'

In zilele de 25-26 mai 2012, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului se vor desfasura lucrarile simpozionului international organizat de catre Institutul de studii religioase, culturale si juridico-canonice al Arhiepiscopiei Tomisului si de catre Centrul de studii si cercetari religioase si juridico-canonice al celor trei religii monoteiste (C.R.M.) al Facultatii de Teologie (Universitatea „Ovidius” Constanta), cu tema „Legislatia de stat si Legislatia canonica din unele tari ale Europei”.

La simpozion participa cadre didactice universitare de la Facultatile de Teologie si Drept din Romania, Georgia si Republica Moldova, de formatie teologica, juridica, filosofica, sociologica etc.

, cu comunicari stiintifice cu continut inter- si pluridisciplinar. Este, de altfel, pentru prima data cand, in Cetatea tomitana, are loc un asemenea eveniment academic care priveste cercetarea stiintifica din domeniul juridic si canonic din cele trei tari, specifice atat prin istoria, spiritualitatea si cultura lor, cat si prin legislatia pe care au promulgat-o de-a lungul secolelor.

Participantii la simpozion vor avea prilejul sa cunoasca si unele asezaminte de spiritualitate religios-crestina si de cultura din Dobrogea.

Prin tematica abordata – atat de cei peste douazeci de participanti din strainatate, cat si de colegii lor din tara (peste douazeci), care sunt specialisti de prestigiu in universitatile si in tarile lor –, avem incredintarea ca si actualul simpozion international isi va aduce contributia la o mai buna cunoastere a legislatiei tarilor si bisericilor noastre, care are nevoie de un studiu si o evaluare comparativa.

In fine, precizam ca atat Institutul de studii religioase, culturale si juridico-canonice al Arhiepiscopiei Tomisului, infiintat doar de o luna, cat si Centrul de studii si cercetari religioase si juridico-canonice al celor trei religii monoteiste (C.R.M.) al Facultatii de Teologie (Universitatea „Ovidius” Constanta), isi aduc o contributie meritorie si la afirmarea culturii juridice si canonice romanesti si europene, si, ipso facto, la sporirea numarului de evenimente, academice-universitare, de referinta, nationala si internationala, care au loc in urbea noastra.

Prof. univ. dr. Nicolae V. Dura,
Directorul Institutului de studii religioase,
culturale si juridico-canonice al Arhiepiscopiei Tomisului

.
Pe aceeaşi temă

25 Mai 2012

Vizualizari: 242

Voteaza:

Simpozion international: 'Legislatia de stat si Legislatia canonica din unele tari ale Europei' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE