Simpozion cu tema: Familia traditionala in societatea de astazi

Marti, 19 mai 2009, sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului si Strehaiei, va gazdui simpozionul cu tema: „ Familia traditionala in societatea de astazi”.

Evenimentul se desfasoara cu binecuvantarea PS Nicodim si este organizat de Sectorul Social si Sectorul Invatamant si Tineret al Episcopiei Severinului si Strehaiei. Lucrarile simpozionului vor dezbate in plen bolile familiei ( divortul, violenta domestica, adulterul, indiferenta fata de partener si copii, etc.) si se va face o prezentare generala a pericolelor care atenteaza la fiinta familiei traditionale in societatea de astazi.

Ziua de 15 mai a fost declarata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o rezolutie data in septembrie 1993.

La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romana, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Romane.

Aceasta zi ar trebui sa reprezinte pentru noi toti o ocazie de sarbatoare, de liniste si pace in cadrul fiecarei familii. Sarbatoarea acestei zile are o mare importanta pentru comunitatea internationala, care acorda sprijin in mod constant si contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ si social in vederea cresterii rolului familiei in viata sociala.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

16 Mai 2009

Vizualizari: 450

Voteaza:

Simpozion cu tema: Familia traditionala in societatea de astazi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE