Simpozionul Serile Filocalice s-a deschis in Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei


Simpozionul Serile Filocalice s-a deschis in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" a Palatului Patriarhiei

Duminica, 16 noiembrie 2008, orele 18.00, a inceput cea de-a XIV-a editie a Simpozionului "Serile Filocalice", organizat cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de catre Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR)-filiala Bucuresti in cooperare cu Arhiepiscopia Bucurestilor.

Evenimentul inaugural s-a desfasurat in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" a Palatului Patriarhiei din Bucuresti si a fost onorat de prezenta Preafericitului Parinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane. Dupa ce a evocat personalitatea Parintelui Academician Dumitru Staniloae, model pentru teologia si viata crestina de azi, Preafericirea Sa a sustinut conferinta cu tema "Biserica - locul intalnirii oamenilor cu Dumnezeu". Expunerea s-a concentrate asupra Tainei Bisericii, prefigurate in Vechiul Testament si implinite in Noul Testament, si a legaturii interioare dintre spiritualitatea biblica si liturgica in Biserica Ortodoxa, cu exemplificari si talcuiri ale textelor, simbolurilor si actiunilor liturgice din slujba de sfintire a locului pentru o noua biserica si din slujba de sfintire a noului locas de inchinare.Partea a doua a primei Seri Filocalice de anul acesta a fost dedicata raspunsurilor duhovnicesti date de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la intrebarile participantilor si dialogului cu membrii ASCOR.

Simpozionul "Serile Filocalice" continua la Bucuresti pana la sarbatoarea Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, duminica 30 noiembrie 2008.

Sursa: basilica.ro

Asculta conferinta: Simpozionul Serile Filocalice s-a deschis in Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei

.

16 Noiembrie 2008

Vizualizari: 336

Voteaza:

Simpozionul Serile Filocalice s-a deschis in Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE