Simpozionul UNESCO - Andrei Saguna - 200 de ani de la nastere

Simpozionul UNESCO "Andrei Saguna - 200 de ani de la nastere"

In zilele de 30 si 31 octombrie 2008 se desfasoara la Sibiu manifestarile organizate de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, pentru marcarea aniversarii UNESCO "Andrei Saguna - 200 de ani de la nastere".

Joi ,30 octombrie a.c., la ora 15.00, a avut loc la sediul Bibliotecii ASTRA din Sibiu, simpozionul cu tema "Andrei Saguna - 200 de ani de la nastere".

Cu acest prilej, Academicianul Mircea Pacuraru a prezentat lucrarea sa dedicata marelui carturar, om politic si mitropolit, iar Revista Transilvania a lansat un numar aniversar pe aceasta tema. In aceeasi zi, incepand cu orele 19.00 a avut loc un concert festiv, la Filarmonica de Stat din Sibiu.

Astazi, 31 octombrie, va avea loc dezvelirea placilor comemorative UNESCO, in memoria lui Andrei Saguna, dupa cum urmeaza: ora 9.30 la Sediul Mitropoliei Ortodoxe a Ardealului, ora 11.00, la mausoleul Andrei Saguna de la Rasinari si ora 12.00, in cladirea Protopopiatului de la Saliste.

Manifestarea este organizata de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si se desfasoara in prezenta Inaltpreasfintitului Laurentiu, Mitropolit al Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului, Ministrului Culturii si Cultelor, Domnul Adrian Iorgulescu, a Domnului Martin Bottesch, Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, si a Domnului Klaus Johannis, Primarul Municipiului Sibiu.

Viata si opera mitropolitului Andrei Saguna ( 1808-1873) stau sub semnul unei personalitati de dimensiuni europene prin formatie, prin misiunea pastorala, prin ampla sa dedicare educarii si culturalizarii romanilor din Transilvania, fapt pentru care, in acest an, printre cele 67 de aniversari la scara mondiala, UNESCO marcheaza si implinirea a 200 de ani de la nasterea lui Saguna.

Sursa: basilica.ro

.

31 Octombrie 2008

Vizualizari: 473

Voteaza:

Simpozionul UNESCO - Andrei Saguna - 200 de ani de la nastere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE