Slujba arhiereasca de 1 martie la Manastirea Topolnita

In fiecare an, in ziua de 1 martie, la manastirea mehedinteana Topolnita se savarseste o slujba cu totul deosebita. Cu acest prilej, chinovia de pe apa Topolnitei devine, in prag de primavara, loc de pelerinaj si de rugaciune.

Astfel, sute de crestini isi vor indrepta sambata pasii spre sfantul asezamant monahal pentru a participa la traditionala slujba.

Cei ce se vor invrednici a fi prezenti in aceasta zi la ctitoria Sfantului Nicodim cel Sfintit de la Tismana, vor putea trai momente unice de rugaciune. In mijlocul obstii calugaresti va fi prezent ierarhul locului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, care va savarsi Sfanta Liturghie impreuna cu un sobor de ieromonahi, preoti si diaconi.

Dupa Sfanta Liturghie se va oficia slujba de sfintire a apei si binecuvantarea semintelor ce vor fi sadite anul acesta. Randuiala dateaza din anul 1943 si a fost stabilita de ieromonahul Gratian Radac.

“Pelerinajul a luat fiinta cand aici pastorea si conducea turma calugareasca parintele staret Gratian Radac. Mutarea parintelui staret in vesnicia lui Dumnezeu, s-a intamplat chiar in ziua de 1 martie, in anul 1990. Ori de cate ori ne aflam in ziua de 1 martie, ne ducem cu gandul la cei care s-au rugat si s-au nevoit la Manastirea Topolnita si ne-au lasat o traditie vrednica de urmat” ne-a marturisit parintele Arhimandrit Pavel Nicolaescu, staretul manastirii Topolnita.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

27 Februarie 2014

Vizualizari: 229

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE