Slujba arhiereasca de Sfantul Ilie, la Slanic Moldova

 

Arhiereul-vicar Ioachim Bacauanul al Episcopiei Romanului si un impresionat sobor de preoti vor fi prezenti vineri, 20 iulie, in statiunea Slanic Moldova pentru a participa la slujba religioasa care va avea loc la biserica "Sfantul Ilie" din localitate, cu ocazia serbarii hramului.

 

Biserica "Sfantul Ilie" din Slanic Moldova a fost construita pentru a raspunde nevoilor celor care, la finele veacului XIX, erau vizitatorii si bolnavii care poposeau pentru tratament si odihna in statiune. Sfantul lacas a rezistat pana in anul 1916 cand, in urma bombardamentelor, a ajuns o ruina, ca si localitatea Slanic Moldova. Situatia a fost asa pana in anul 1927, cand, Axente Pandrea si sotia sa, Maria, proprietari ai unor vile in zona, au hotarat sa construiasca o biserica intru pomenirea si iertarea pacatelor unicului lor fiu. Doi ani mai tarziu, in 1929, lacasul de rugaciune era ridicat din temelie, fiind sfintit de un sobor de preoti, avandu-l in frunte pe Prea Sfintitul Arhiereu Ilarion Bacauanul.

Tot atunci, pe langa hramul Sfantului Ilie, biserica din Slanic l-a primit si pe acela al Cuviosului Axente. Vineri, de ziua Sfantului Ilie, la ceremonialul religios sunt asteptati, pe langa crestinii ortodocsi din statiune si turistii interesati sa vada cum se desfasoara cultul divin ortodox, si reprezentanti ai autoritatilor.

 

Sursa: Ziarul de Bacau

 

.

17 Iulie 2007

Vizualizari: 1794

Voteaza:

Slujba arhiereasca de Sfantul Ilie, la Slanic Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE