Slujba cu arhiereu si festival de muzica populara la Lupsa de Jos

Joi, 24 mai, Biserica Ortodoxa praznuieste Inaltarea Domnului nostru Iisus Hristos, pe plan national cinstindu-se si memoria eroilor.

In orasele si satele mehedintene vor avea loc slujbe de pomenire pentru cei cazuti la datorie din toate locurile si din toate timpurile.



O manifestare deosebita are loc la Lupsa de Jos, unde se va savarsi Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Dupa Sfanta Liturghie va fi oficiata slujba de pomenire pentru eroii satului si sfintirea troitei ce va fi amplasata in mijlocul satului.

Pentru ca aceasta sarbatoare este si zi de praznic pentru satenii comunei, Asociatia „Fiii Lupsei”, impreuna cu Primaria Comunei Brosteni si cu Parohia Lupsa organizeaza evenimentul „La nedee la Lupsa”, in cadrul caruia va avea loc un campionat de fotbal, un spectacol folcloric si hora satului. Totodata, cei prezenti se vor delecta cu sceneta „O sezatoare la tara”, prezentata de un grup de copii din satul Luncsoara, sub coordonarea doamnelor profesoare Ioana Iosu si Marcela Capatana.

Isi vor da concursul sa incante audienta artisti consacrati precum Anica Gantu, Irina Zoican, Angela Saftoiu, Olguta Berbec, Ion Dragan, Roberta Crintea, Gabriel Lungu sau Liliana Bunceanu.

Acompaniamentul muzical va fi asigurat de un taraf din Ansamblul Doina Gorjului, condus de maestrul emerit Marcel Parnica.

Initiativa acestor manifestari cultural-religioase apartine unui fiu al satului, membru al corului Kinonia si sef de cabinet al Preasfintitului Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Viorel Mihai Corcodel, licentiat al facultatilor de Teologie din Craiova si al Academiei de Muzica din Bucuresti, in cadrul careia a absolvit studiile de master la sectia Culturi Muzicale Religioase, in prezent doctorand pe aceeasi specializare.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

23 Mai 2012

Vizualizari: 942

Voteaza:

Slujba cu arhiereu si festival de muzica populara la Lupsa de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE