Slujba Sfantului Maslu savarsita in Postul Mare la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea

Slujba Sfantului Maslu impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. intrucat ne aflam in Postul cel Mare si anul acesta 2012 este Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor, in perioada Postului Mare, preotii din cele trei protoierii ale Arhiepiscopiei Ramnicului vor oficia in sobor Taina Sfantului Maslu in toate parohiile si asezamintele sociale. Taina Sfantului Maslu de obste se va oficia si la Catedrala Arhiepiscopala dupa un program liturgic bine stabilit.

Astfel, credinciosii valceni pot participa la Catedrala Arhiepiscopala la oficierea Sfantului Maslu in fiecare vineri, dupa Sfanta Liturghie, la ora 10:30, si in fiecare duminica, dupa slujba Vecerniei. in toate duminicile din Postul Mare la slujba Sfantului Maslu vor participa si parinti duhovnici de la Manastirile din Arhiepiscopia Ramnicului.Taina Sfantului Maslu este lucrarea sfanta savarsita in numele Sfintei Treimi de catre preotii Bisericii, prin care se impartaseste credinciosului bolnav harul nevazut al tamaduirii sau usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca, iar efectul tainei depinde de credinta bolnavului si de iertarea lui de catre Dumnezeu.

Taina Sfantului Maslu nu este o practica magica. Vindecarea omului, fie trupeasca, fie sufleteasca, depinde esential de doua lucruri: voia lui Dumnezeu si voia celui bolnav. Daca Dumnezeu vrea sa il vindece, lucrul acesta se va intampla, dar nu se va petrece niciodata fara credinta puternica a bolnavului si dorinta de a-L sluji ca un crestin adevarat pe Dumnezeu.

Sursa: arhiram.ro

.

02 Martie 2012

Vizualizari: 798

Voteaza:

Slujba Sfantului Maslu savarsita in Postul Mare la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE