Slujba Te Deum pentru inceperea noului an universitar

Astazi studentii incep un nou an universitar. De la ora 11.00 in Catedrala Reintregirii din Alba Iulia va avea loc o slujba de Te Deum pentru inceperea noului an universitar.

Slujba va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei inconjurat de preotii profesori si in prezenta rectorului Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Prof. univ.

dr. Daniel Breaz, a corpului profesoral si a studentilor.

La final Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va adresa un cuvant de binecuvantare celor prezenti.

Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii „1 Decembrie 1918” este o institutie de stat publica de invatamant superior si cercetare in domeniul teologiei.

Facultatea de Teologie Ortodoxa si-a inceput activitatea academica in anul 1991 cu specializarea Teologie-Asistenta Sociala. Ulterior, oferta academica a fost largita cu noi specializari: Teologie Pastorala (1995), Teologie-Litere Engleza (1996), Teologie-Litere Romana (2003) si Teologie-Istorie (2003). Dupa reforma invatamantului universitar conform exigentelor universitare din Declaratiei de la Bologna cele cinci sectii de la Alba Iulia s-au convertit in trei: Teologie Pastorala (pentru pregatirea slujitorilor altarelor), Teologie Didactica (pentru pregatirea profesorilor din invatamantul de stat) si Teologie Sociala (pentru pregatirea asistentilor sociali din institutiile de asistenta sociala ale Bisericii si Statului).

Dupa aproximativ un deceniu de la infiintare, Facultatea a fost abilitata de Ministerul Invatamantului sa organizeze si studii postuniversitare de Masterat in Teologie, pe diverse linii de cercetare, dintre care unele in cotutela cu Institutul „Saint Serge” de la Paris, la care limba de predare este franceza si engleza.

Numarul studentilor de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia s-a mentinut relativ constant, in jurul cifrei de 500 studenti.

Corpul didactic este format din peste 20 de cadre, dintre care 16 titulari, cu specializari in tara si strainatate.

Misiunea si idealul educational al Facultatii se sprijina pe credinta, traditie si valoare stiintifica, contribuind prin actiuni si modalitati specifice la pastrarea si afirmarea identitatii confesionale, culturale si nationale a romanilor, la promovarea si integrarea activa a tinerilor teologi in circuitul european si universal de valori.

Sursa: Radio Reintregirea

.

30 Septembrie 2013

Vizualizari: 541

Voteaza:

Slujba Te Deum pentru inceperea noului an universitar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE