Slujbe de comemorare pentru soldatii romani din Cimitirul Militar din Dieuze si din Cimitirul Eroilor de la Soultzmatt


Parohia Ortodoxa Franco-Romana a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, din Metz-Nancy si Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, in colaborare cu Consulatul General al Romaniei, vor organiza duminica, 15 aprilie, de la ora 10.30, o ceremonie religioasa la Cimitirul Militar din Dieuze unde se odihnesc mai multi soldati romani cazuti in Primul Razboi Mondial, informeaza Romanian Global News. Dupa Sfanta Liturghie va avea loc o depunere de coroane in fata monumentului eroilor si apoi o slujba religioasa de comemorare.

Romanian Global News mai informeaza ca Asociatia Culturala "Al. I. Cuza" ii invita pe romanii din Heidelberg sa ia parte la pelerinajul care va avea loc in perioada 19-20 mai in Alsacia, la Cimitirul Eroilor din Soultzmatt, unde isi dorm somnul de veci 687 de ostasi romani cazuti pe pamantul Alsaciei si Lorenei, in Primul Razboi Mondial, ca prizonieri de razboi. Plecarea va avea loc sambata, 19 mai, la ora 08:45, din Mannheim, cu o oprire mai lunga la Kintzhei. A doua zi se va pleca spre Cimitirul Eroilor din Soultzmatt, unde va fi oficiata Sfanta Liturghie arhiereasca de catre Mitropolitul Iosif, Intai Statatorul  Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, Mitropolitul Serafim, Ierarhul Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord si cu participarea preotilor prezenti. Dupa slujba va urma o agapa comemorativa, prilej de intalnire cu alti romani din Germania, Franta, Elvetia, Romania.

 

.

28 Martie 2007

Vizualizari: 2773

Voteaza:

Slujbe de comemorare pentru soldatii romani din Cimitirul Militar din Dieuze si din Cimitirul Eroilor de la Soultzmatt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE