Slujbe festive in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea

In seara zilei de 12 mai 2012, dupa savarsirea slujbei Vecerniei cu Litie, credinciosii prezenti la slujba au fost martori a doua evenimente festive: slujba primirii in Biserica Ortodoxa prin Sfanta Taina a Mirungerii a unui tanar trecut la ortodoxie de la confesiunea evanghelica si slujba de multumire (Te Deum) pentru absolventii Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

Cele doua slujbe au fost savarsite in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Raspunsurile la strana au fost date de catre elevii seminaristi.

Mai intai a avut loc slujba primirii in Biserica Ortodoxa prin Sfanta Taina a Mirungerii a tanarului Andrei Tibor, care potrivit randuielii bisericesti ortodoxe si-a marturisit acum credinta ortodoxa si s-a lepadat de invataturile eretice marturisite in trecut.

Dupa slujba mirungerii care are o randuiala si o frumusete aparte, Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul i-au daruit tanarului crestin ortodox Andrei Tibor, spre folos duhovnicesc si intarire in credinta, o icoana a Maicii Domnului si „Invatatura de credinta ortodoxa”.

Al doilea moment festiv al serii a venit sa marcheze faptul ca o noua promotie de absolventi ai Seminarului Teologic „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea a incheiat un stagiu de pregatire profesionala si duhovniceasca. Cu acest prilej, in Catedrala Arhiepiscopala a fost savarsita slujba de Te Deum de catre un sobor format din parintii profesori si diaconi ai catedralei in frunte cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.

La finalul slujbei, atat Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Gherasim cat si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul au tinut cate un cuvant de invatatura dedicat momentului in care i-au indemnat pe proaspetii absolventi ai Seminarului Teologic sa fie pastratori ai dreptei credinte si sa o impartaseasca in mod nealterat in viitoarea lucrare pastorala pe care o vor desfasura in Biserica sau societate, urmand modelul Sfintilor Parinti in marturisirea invataturii Bisericii.

Seara s-a incheiat cu un frumos banchet al absolventilor, la care au fost invitati dascalii si ostenitorii Seminarului ramnicean.


Sursa: arhiram.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

14 Mai 2012

Vizualizari: 419

Voteaza:

Slujbe festive in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE