Slujbe de Parastas pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist

In bisericile din Protopopiatul Botosani vor fi oficiate sambata, 30 iulie 2011, Sfanta Liturghie si slujba de Parastas pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, la implinirea a patru ani de la trecerea la cele vesnice, informeaza „Ziarul Lumina”, Editia de Moldova. Dupa cum a relatat parintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botosani, acest program liturgic a fost propus in sedinta preotilor din Protopopiatul Botosani din data de 11 iulie 2011.

"Parintele Petru Fercal, protopop misionar al Protopopiatului Botosani, alaturi de un sobor de preoti, va oficia sambata, 30 iulie, o slujba pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist in Biserica Nasterea Maicii Domnului din Parohia Victoria, Protopopiatul Botosani, ctitorie a celui de-al cincilea patriarh al Romaniei. La Parastasul din biserica parohiei Victoria sunt asteptati sa participe rude ale vrednicului de pomenire patriarh Teoctist, autoritati locale si credinciosi", a spus pr. protopop Lucian Leonte.

In fata bisericii parohiale din Victoria se afla, din luna februarie a anului 2009, un bust al vrednicului de pomenire patriarh Teoctist. Dezvelirea si binecuvantarea bustului au avut loc chiar in ziua in care fostul intaistatator al BOR ar fi implinit 94 de ani si au fost precedate de o slujba de Parastas oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de Inaltpreasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, si de Preasfintitul Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

Sursa: basilica.ro
 

.

26 Iulie 2011

Vizualizari: 677

Voteaza:

Slujbe de Parastas pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE