Slujbe de pomenire pentru patriarhul Teoctist Arapasu

Vrednicul de pomenire patriarh Teoctist Arapasu a fost pomenit, ieri, 7 februarie 2013, in mai multe biserici parohiale si de manastire din judetul Botosani, cu prilejul implinirii a 98 de ani de la nasterea Preafericirii Sale, informeaza Ziarul Lumina, Editia de Moldova.

Parintele Petru Fercal, protopop misionar al Protopopiatului Botosani, alaturi de un sobor de preoti, a savarsit ieri Parastasul pentru fostul patriarh al Romaniei in Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ din parohia Victoria, ctitorie a Preafericitului Teoctist. Dupa cum ne-a relatat pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botosani, slujbe de pomenire au fost savarsite la manastirile Vorona si Sihastria Voronei, dar si in alte parohii ale protoieriei.

„Preafericitul Teoctist este pomenit in mod deosebit la fiecare Sfanta Liturghie in parohiile protopopiatului nostru, atat de slujitorii sfintelor altare, cat si de credinciosi“, a spus pr. protopop Lucian Leonte.

Tot ieri, PF Teoctist Arapasu a fost pomenit in cadrul slujbei Parastasului, oficiata in Biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“ din Moinesti, cu prilejul intalnirii preotilor Protoieriei Moinesti cu Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Fostul intaistatator al Bisericii noastre, in perioada 1986-2007, s-a nascut in satul Tocileni - Victoria, judetul Botosani, pe 7 februarie 1915 si a trecut la cele vesnice la 30 iulie 2007.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Februarie 2013

Vizualizari: 211

Voteaza:

Slujbe de pomenire pentru patriarhul Teoctist Arapasu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE