Slujire arhiereasca in capitala Norvegiei

Pe 1 decembrie 2012, dupa inchiderea lucrarilor Adunarii Eparhiale, in biserica Parohiei Ortodoxe Romane din orasul Jönköping, Suedia, Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord impreuna cu majoritatea preotilor participanti a savarsit Taina Sfantului Maslu, impartasind mangaiere multor credinciosi cu boli foarte grele care au tinut sa vina la slujba din imprejurimi si chiar de la mari distante. Dupa ungerea cu untdelemn sfintit, Preasfintitul Macarie a ascultat necazul fiecaruia si le-a adus cuvant de incurajare in lupta lor cu necazurile si cu unele dintre cele mai grele boli.

Duminica, 2 decembrie 2012, Preasfintitul Episcop Macarie s-a aflat in mijlocul credinciosilor Parohiei Ortodoxe Romane din Oslo, pastorita de preotul Alin-Marius Teican, unde a savarsit Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La sujba a participat alaturi de credinciosi dl Daniel Ionita, Ambasadorul Romaniei in Regatul Norvegiei. In cuvantul de invatatura Preasfintia Sa i-a indrumat pe credinciosi sa se pregateasca si duhovniceste pentru marele praznic al Nasterii Domnului, impletind postul cu rugaciunea, cu milostenia, cu participarea la sfintele slujbe ale Bisericii, cu spovedaniea si impartasania. Multi dintre credinciosii prezenti s-au marturisit si s-au impartasit cu Sfintele Taine.

Fiind insotit si astazi de Parintele Ioan Cojanu, Staretul Manastirii "Sfantul Ioan Botezatorul" din Alba Iulia, dupa Sfanta Liturghie, la invitatia tinerilor Centrului de tineret ”Sfantul Voievod Stefan cel Mare” a avut loc o intalnire cu tinerii si credinciosii comunitatii, tema fiind: ”Sanatatea sufletului, cale de insanatosire a trupului”. Dupa cuvant, Preasfintitul Macarie si Parintele Ioan au raspuns intrebarilor adresate de cei prezenti.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.

03 Decembrie 2012

Vizualizari: 239

Voteaza:

Slujire arhiereasca in capitala Norvegiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE