Slujire arhiereasca la hramul istoric al Bisericii 'Boteanu Ienii' din Bucuresti

Biserica Ortodoxă Română a pomenit astăzi, 29 august 2015, Tăierea cinstitului cap al Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Cu această ocazie, Biserica „Boteanu Ienii” din București și-a sărbătorit hramul istoric. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.



În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a explicat de ce Biserica a rânduit această sărbătoare spre a fi cinstită în data de 29 august: ”Evenimentul acesta a avut loc după încheierea primului an de activitate publică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu puțin timp înaintea Paștelui iudaic. Însă, Biserica a stabilit ca sărbătoarea pomenirii Tăierii cinstitului cap al Sfântului Ioan Botezătorul să nu se facă în ziua când a avut loc, ci în ziua sfințirii bisericii care s-a înălțat pe locul mormântului Sfântului Ioan Botezătorul în Sevasta, adică în ziua de 29 august”.

Locașul de cult îi mai are ca ocrotitori pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și pe Sfânta Mare Muceniță Varvara. Un alt Sfânt protector al Parohiei Boteanu - Ienii este Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul, ale cărui părticele din moaște sunt așezate spre cinstire în sfântul lăcaș, din anul 1992.

Sursa:basilica.ro

.

31 August 2015

Vizualizari: 352

Voteaza:

Slujire arhiereasca la hramul istoric al Bisericii 'Boteanu Ienii' din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Biserica Boteanu Ienii

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE