Slujire arhiereasca la Manastirea Aninoasa

In Duminica a doua din perioada Triodului, a Fiului Risipitor, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, a savarsit Sfanta Liturghie la Manastirea Aninoasa aflata pe valea Raului Bratia.

In cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintia Sa a amintit de mesajul central al pildei Fiului risipitor adresat celor care din diferite motive s-au indepartat de Dumnezeu. De asemenea, Chiriarhul eparhiei a insistat asupra atitudinii omului credincios fata de cei care se hotarasc sa se intoarca catre Parintele Ceresc, afirmand ca bucuria care se face in cer atunci cand un pacatos se caieste pentru pacatele lui, trebuie sa se regaseasca si pe pamant intre cei care implinesc poruncile si sunt apropiati de Dumnezeu prin faptele savarsite.

Manastirea Aninoasa dateaza din sec. al XVII-lea, fiind construita in anul 1677 de boierul Tudoran Vladescu. Un rol important in dezvoltarea acestei manastiri l-a avut Mitropolitul Daniil al Ungrovlahiei, care in perioada 1704-1716 a fost egumen al acestui asezamant bisericesc.

Biserica si chiliile impresioneaza astazi prin stilul brancovenesc, dar si prin pictura din interior, care apartine celebrului pictor Parvu Mutu. Dupa secularizare devine biserica de mir, fiind reinfiintata ca manastire de maici in anul 2001 prin grija chiriarhului locului, Inalt Prea Sfintitul Parinte Calinic.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Februarie 2014

Vizualizari: 143

Voteaza:

Slujire arhiereasca la Manastirea Aninoasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE