Slujire arhiereasca la Manastirea Lainici de Praznicul Schimbarii la Fata

An de an, in ziua de 6 august, de praznicul ,,Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos", PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei slujeste Sfânta Liturghie la Manastirea Lainici din judetul Gorj. Pe 6 august este hramul manastirii.

*
Manastirea Lainici este asezata in Defileul Jiului si este considerata de sute de ani liantul credinciosilor din Oltenia cu cei din Ardeal, datorita asezarii ei geografice. “Mireasa din Defileu“, cum mai este denumita Manastirea Lainici, este in fiecare an locul de pelerinaj pentru mii de credinciosi. Asezamântul monahal a fost construit intre anii 1812 – 1817, in timpul domniei lui Ioan Voda Caragea.

Biserica a fost renovata in anul 1984, iar in 1990 a inceput construirea bisericii noi. Manastirea dispune de o valoroasa colectie de arta care contine icoane, obiecte de cult si carte veche. In biserica nou-construita in curtea Manastirii Lainici se afla icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultatoare“, unicat in tara noastra, adusa de la Muntele Athos. Este o icoana pictata pe lemn de santal si acoperita cu o mantie grea de argint aurit. Are o inaltime de aproximativ doi metri si o latime de 1,2 metri.

Viorel Vladucu
Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

05 August 2010

Vizualizari: 461

Voteaza:

Slujire arhiereasca la Manastirea Lainici de Praznicul Schimbarii la Fata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE