Slujire arhiereasca in parohia Lenauheim

Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a slujit in Duminica a V-a dupa Rusalii, a Sfintilor Parinti de la Sinodul IV Ecumenic, in parohia Lenauheim, protopopiatul Sannicolau Mare. Ierarhul a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in biserica cu hramul „Nasterea Maicii Domnului”, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi si de numerosi credinciosi ai parohiei. Din soborul slujitorilor au facut parte pr. Gheorghe Sutac, protopopul Sannicolaului Mare si pr. Aurelian Stefan Ciucur, parohul bisericii din localitate.

La finalul slujbei, Preasfintia Sa a transmis celor prezenti binecuvantarea si gandurile de bine ale Inaltpreasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Date monografice

Constructia bisericii ortodoxe din Lenauheim a inceput in anul 1944, sub pastorirea parintelui Nicolae Negoianu, iar la 20 iulie 1945 a avut loc slujba de tarnosire a bisericii de catre vrednicul de pomenire, Mitropolitul Vasile Lazarescu. Cu sprijinul credinciosilor si al autoritatilor comunale, in anul 1947 au fost reluate lucrarile, astfel incat biserica a fost extinsa pe intreaga suprafata a cladirii, primind si un turn inalt de 19 metri, dupa modelul turnului bisericii catedrale din Timisoara-Cetate. In anul 1998, prin contributia locuitorilor din Lenauheim, a fost realizata reparatia exterioara a bisericii și a acoperisului, precum si alte lucrari de infrumusetare a sfantului locas. In prezent, parohia Lenauheim cuprinde 411 familii, cu 978 de credinciosi, iar din anul 2013 este pastorita de pr. Aurelian Stefan.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

15 Iulie 2014

Vizualizari: 247

Voteaza:

Slujire arhiereasca in parohia Lenauheim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE