Slujire arhiereasca in prima Duminica dupa Botezul Domnului

In Duminica de dupa Botezul Domnului, Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului, va oficia Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, la Schitul Poiana Marului, in biserica cu hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul".

Situata in peisajul turistic banatean din statiunea Poiana Marului, acest asezamant monahal a luat fiinta la initiativa preotului Dorel Fercea si a credinciosilor din Parohia Maru inainte de Revolutia din 1989. Lucrarile incepute au fost sistate, datorita opozitiei regimului comunist, insa odata cu reinfiintarea Episcopiei Caransebesului, in anul 1994 cu binecuvantarea vrednicului de amintere episcopul Emilian Birdas al Caransebesului s-au reluat lucrarile de ctitorire care s-au intrerupt la scurt timp din lipsa de fonduri. Reluarea construirii asezamantului monahal a inceput in anul 2000, cand cu binecuvantarea Parintelui Episcop Laurentiu al Caransebesului s-au demarat lucrarile de ridicare a bisericii manastiresti, finalizate doi ani mai tarziu.

Biserica zidita in cadrul complexului monahal si-a primit tarnosirea la data de 24 iunie 2008 prin lucrarea mainilor Preasfintitului Lucian, Episcopul Caransebesului, dupa osteneala de doi ani de zile a monahiei starete Olimpiada Tiliuta impreuna cu obstea de calugarite care a adus binecuvantarea si linistea manastirilor ortodoxe in Poiana Marului a Vaii Bistrei.

Osteneala vietuitoarelor se indreapta spre definitivarea lucrarilor de amenajare a chiliilor, trapezei si anexelor gospodaresti. Printre activitatile administrative calugaritele vietuitoare se indeletnicesc si cu confectionarea de vesminte preotesti. Cadrul natural si aerul curat ofera pelerinului si turistului momente de inaltare sufleteasca si sanatate trupeasca in tinda manastirii de la Poiana Marului.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.

11 Ianuarie 2013

Vizualizari: 265

Voteaza:

Slujire arhiereasca in prima Duminica dupa Botezul Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

duminica botezul domnului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE