Slujire arhiereasca la sarbatoarea Catedralei din Ploiesti

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat joi, 07 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Ploiești. În pofida spațiului restrâns din cauza lucrărilor de construcție, ploieștenii au venit în număr mare pentru a participa la slujba închinată ocrotitorului noii catedrale din municipiu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi despre viaţa deosebită a sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului.

„Sfântul Ioan Botezătorul a avut mult curaj, a avut curajul de a-i învăţa pe toţi cei care ajungeau la Iordan, şi pe înalţii demnitari şi pe oamenii simplii, şi le-a cerut schimbarea vieţii, lucru posibil în viaţa fiecăruia dintre noi; «Pocăiţi-vă căci s-a apropiat Împărăţia Cerurilor». A cerut celor care aveau mai multe haine să dea şi celor care nu au, vameşilor şi ostaşilor le-a cerut să fie drepţi, le-a cerut să se mulţumească cu ceea ce li se cuvenea, adică le-a cerut să fie oneşti, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit TRINITAS TV.În prezent, slujbele de la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul sunt săvârșite în pridvorul locașului, construcția întregului edificiu nefiind încheiată. La finalul slujbei, parohul catedralei i-a invitat pe Preasfințitul Părinte Timotei și pe credincioși să vadă stadiul lucrărilor.

Construcția Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul a început în anul 2007 și se află în acest moment la stadiul finisajelor interioare, urmând ca în anul următor să înceapă și lucrările la pictura interioară.

Sursa: basilica.ro

.

08 Ianuarie 2016

Vizualizari: 136

Voteaza:

Slujire arhiereasca la sarbatoarea Catedralei din Ploiesti 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Catedrala din Ploiesti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE