Spectacol cultural-artistic: Sfantul Nicolae in mijlocul copiilor, editia a VIII-a

În Aula Magna Teoctist Patriarhul din cadrul Palatului Patriarhiei va avea loc luni, 5 decembrie 2016, începând cu orele 1700, ediţia a VIII-a a spectacolului cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor, informează Cristinel Rusu, Inspector Eparhial în cadrul Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor este dedicat elevilor de la clasele I până la clasa a VI-a inclusiv din unităţile de învăţământ bucureştene, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani. Spectacolul se va desfăşura pe două secţiuni şi va cuprinde trei mini-concerte de colinde şi trei mini-scenete.

În perioada 24 octombrie – 25 noiembrie 2016, va avea loc o selecţie la nivelul Protopopiatelor Capitalei la care se pot înscrie parohiile împreună cu una din şcolile de pe teritoriul lor canonic. La finalul selecţiei, se va desemna parohia care va reprezenta fiecare Protopopiat în parte la Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor din data de 5 decembrie 2016.

Rezultatele aşteptate sunt reprezentate în primul rând de bucuria de a transmite o mărturie despre credinţa strămoşească pe care o împărtăşim şi despre tradiţiile noastre populare. De asemenea, va fi o mărturie publică şi un spectacol prin care vom contribui la cultivarea dragostei față de ţară şi faţă de Biserica Ortodoxă Română și la respectarea valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

Spectacolul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Palatul Patriarhiei – Centrul de conferințe, Centrul de Presă Basilica și Asociația Studenților Teologi Ortodocși (A.S.T.O.).

Scopul spectacolului este de a promova sărbătorile religioase, de a cultiva dragostea față de sfinţi și de a educa elevii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, se urmărește o stimulare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale. Prin acest spectacol se promovează colaborarea dintre preoţii parohi din Bucureşti, profesorii de Religie, părinți și elevi, dintre Biserică – Familie – Şcoală.

Evenimentul este organizat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Gheorghe Anghel
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

18 Noiembrie 2016

Vizualizari: 177

Voteaza:

Spectacol cultural-artistic: Sfantul Nicolae in mijlocul copiilor, editia a VIII-a 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE