Sustinerea publica a tezei de doctorat a ieromonahului Nectarie Petre

Vineri, 5 octombrie 2012, la orele 14:30, va avea loc in cadrul Institutului "Saint Serge" din Paris sustinerea publica a tezei de doctorat a ieromonahului Nectarie (Petre), staretul Manastirii Crasna (Prahova). Lucrarea intitulata "Taina pocaintei - istoria ritului in Romania si teologia sa in Biserica Ortodoxa”, reprezinta rodul unui studiu de cercetare in teologia pastorala desfasurat sub indrumarea Parintelui Nicolas Ozoline. Din cadrul auditoriului fac parte parintele Ioan Bizau, din partea Facultatii de Teologie din Cluj Napoca, si M.

Joost van Rossum, din partea Institutului "Saint Serge".

Pornind de la descrierea si analiza evolutiei ritului pocaintei in Molitfelnicele editate in Romania intre secolele XVI-XX, candidatul prezinta in teza sa de doctorat necesitatea unei forme rituale corecte, ce trebuie sa se afle in armonie deplina cu invatatura de credinta si viata pastorala. Concluziile lucrarii de doctorat conduc catre un subiect de actualitate in Biserica Ortodoxa: relatia dintre Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie si problema impartasirii frecvente sau continue.

Ieromonahul Nectarie Petre este staret al Manastirii Crasna din Arhiepiscopia Bucurestilor, incepand cu data de 1 octombrie 2010. Parintele ieromonah Nectarie Petre continua traditia parintelui arhimandrit Nicodim Dimulescu, care a condus Manastirea Crasna ca staret in perioada 1999-2010. Este fiu al Manastirii Crasna de 17 ani, a urmat studii de teologie (de licenta, masterale si doctorale) la Institutul Ortodox "Saint Serge” din Paris.

.

03 Octombrie 2012

Vizualizari: 1567

Voteaza:

Sustinerea publica a tezei de doctorat a ieromonahului Nectarie Petre 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE