Tabara de cultura si civilizatie 'Acasa la noi', din nou la Dorohoi

Departamantul „Mihail Kogalniceanu - ASTRA“ Iasi, condus de prof. Areta Mosu, a organizat si in acest an Tabara de vara „Acasa la noi“. Locatiile pentru cei 155 de oaspeti proveniti din Chisinau, Criuleni, Onitcani, Magdacesti, Cosernita, Boscana, Hrusova, Mardarenca, Basarabeasca, Straseni, Capriana, Anenii Noi, Gura Bacului, Festelnita si Orhei (Republica Moldova) au fost localitatile Iasi, Dorohoi, Roman, Bistrita, Gledin (Bistrita Nasaud), Blaj si Maliuc (Tulcea).

Daca la Dorohoi au fost anul trecut 24 de elevi si profesori din orasul Grigoriopol - Transnistria, anul acesta, in cadrul Taberei „Acasa la noi“, organizata de Despartamantul „Mihail Kogalniceanu - ASTRA“ Iasi, au poposit in orasul botosanean copii si elevi ai Gimnaziului „Mihai Eminescu“ din Orhei. Pe parcursul sederii, oaspetii au putut vizita orasul Dorohoi - tur de oras, Muzeul „G.

Enescu“, Biserica „Sf. Nicolae“ (ctitorie stefaniana), Firma „Arta Sticlei“ (Dorohoi), Palatul Culturii (Iasi), Muzeul de Istorie si Planetariul din Suceava, manastirile Putna, Sucevita, Dragomirna, Gorovei, Casa memoriala „George Enescu“ din Liveni, Casa memoriala „Mihai Eminescu“ si Memorialul Ipotesti, orasul Botosani - tur de oras, Biserica Uspenia, Casa memoriala „Nicolae Iorga“ s.a. Ei s-au bucurat si de cateva momente artistice oferite in incinta Complexului hotelier „Trei Brazi“ de Ansamblul folcloric „Mugurelul“ al Clubului Copiilor din Dorohoi, coordonat de prof. Marcel Dupu, grupurile folk „Artis Anima“ (coordonat de Andries Ana Camelia) si „Laconia“ (coordonat de prof. Vasile Tanase), interpretii de muzica usoara Cornel Esanu si Formatia „Inedit“ si membrii Cenaclului „Editor“ Bara Haqi Abdulbaki, Buruiana Carmen-Alexandra, Ifrim Andreea, Hrituleac Andreea Iasmina si Ramona Ion.

La randul lor, oaspetii au facut o scurta prezentare a orasului Orhei, dupa care, printr-un recital de poezie si o sceneta, au adus un omagiu Luceafarului poeziei romanesti - Mihai Eminescu. La buna desfasurare a activitatilor si-au adus contributia Primaria Municipiului Dorohoi, sponsori locali, precum si prof. Titus Tomniuc, presedinte al Cercului „Astra“ Dorohoi si al Cenaclului „Editor“ Dorohoi, ing. Mihai Cerneleanu si d-na inv. Rodica Buiacov, cei care i-au insotit pe musafiri in calatoriile lor.

Masa, cazarea si daruri oferite de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob“

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob“ din Dorohoi a asigurat din fonduri proprii si cu personalul angajat masa si cazarea oaspetilor din Orhei. De asemenea, un pranz a fost oferit la Manastirea Dragomirna, prin bunavointa maicii starete stavrofore Macrina Saucinitanu.

La plecarea catre Republica Moldova, copiii au primit in dar din partea seminarului dorohoian pentru biblioteca Gimnaziului „Mihai Eminescu“ din Orhei cateva volume din urmatoarele aparitii: „Basarabia - aspecte din istoria Bisericii si a neamului romanesc“ - autor pr. prof. dr. Mircea Pacurariu, „Spatiul nemuririi sau eternizarea umanului in Dumnezeu“- autor pr. prof. dr. Ion Bria si „Crestinismul la est de Carpati - de la origini pana in secolul al XIV-lea“ - autor Dan Gh. Teodor. De asemenea au fost donate si doua volume din „Catehismul crestin ortodox“ al Mitropolitului Irineu Mihalcescu, din partea parintelui Iulian Viziteu de la Parohia Hantesti - Suceava.

Despartirea a fost emotionanta, oaspetii fiind condusi de angajatii seminarului, plecand multumiti de ceea ce au vazut „acasa“ in Romania, de modul in care au fost primiti si de cele daruite.

Sursa: doxologia.ro

.

28 Iulie 2014

Vizualizari: 236

Voteaza:

Tabara de cultura si civilizatie 'Acasa la noi', din nou la Dorohoi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE