Tabara de cultura si civilizatie romaneasca pentru tinerii romani din Cernauti-Ucraina

Ateliere de pictură, cursuri de muzică populară românească, ateliere de olărit, întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale și mese rotunde pe diverse teme de interes, realizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, sunt câteva dintre activitățile la care au participat elevi, studenți și profesori români din Cernăuți, Ucraina.

Aceștia participă la Tabăra de cultură și civilizație românească pentru tinerii români din Cernăuți-Ucraina, organizată de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni și Arhiepiscopia Râmnicului la Mănăstirea Hurezi în perioada 10-15 iulie 2017.

Tinerii români din Cernăuți au mers în pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului și au participat la atelierele de olărit de la Horezu, au vizitat culele de la Măldărești și Salina Ocnele Mari.

Tabăra urmărește crearea și menținerea legăturii culturale între tinerii etnici români din Ucraina și tinerii din România, precum și conturarea unui cadru mai larg al valorificării tradițiilor și cunoștințelor generale despre patrimoniul cultural românesc. Proiectul pune accent pe tânăra generație și pe cultivarea spiritului de neam și țară, pe cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor românești.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

14 Iulie 2017

Vizualizari: 200

Voteaza:

Tabara de cultura si civilizatie romaneasca pentru tinerii romani din Cernauti-Ucraina 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

tabara crestina

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE