Tabara la Marisel, organizata de Parohia 'Adormirea Maicii Domnului' din Cluj-Napoca

In perioada 9-11 mai 2014, Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca a organizat pentru membrii grupului parohial de tineret o tabara la Marisel. Au participat 24 de tineri, alaturi de care au fost prezenti pr. paroh Dan Hognogi si pr.

Dorin Ielciu, aceasta fiind a III-a editie a taberei anuale organizate de parohia clujeana.

Programul celor trei zile de tabara a inclus activitati diverse, precum: discutii tematice duhovnicesti, ateliere, jocuri de grup, sport, cantece la chitara, drumeţii, foc de tabara, rugaciunea de dimineata si seara, iar duminica participarea la Sfanta Liturghie.

Tema taberei a fost Crestinismul fata in fata cu paganismul. Pornind de la cartea diaconului Andrei Kuraev, Daruri si anateme. Ce a adus crestinismul lumii, s-a discutat in 3 sesiuni despre darurile, binecuvantarile si privilegiile oferite omenirii prin venirea in lume a Domnului nostru Iisus Hristos. Sambata, tinerii au avut de ales intre cele 6 ateliere disponibile: ecologizare, prim ajutor, culinar, deserturi in ciocolata, sah si pregatirea focului de tabara, iar duminica, au participat la Sf. Liturghie, dand raspunsuri la strana.

Potrivit organizatorilor, prin atmosfera familiara si bucuria duhovniceasca resimtite de participanti pe durata celor trei zile, tabara s-a aratat a fi un bun prilej de apropiere a tinerilor de biserica si de intarire a prieteniei dintre ei.

Tabara de la Marisel, prietenie si apropiere de Biserica

Din parerile tinerilor participanti, culese de pr. paroh Dan Hognogi, reiese ca aceasta experienta le-a fost folositoare atat sufleteste, ei apropiindu-se mai mult de Biserica si de Dumnezeu, dar si social, imprietenindu-se mai mult:

”Ma bucur foarte mult ca am reusit sa particip la aceasta tabara deoarece am avut timp sa ma rog, sa il simt mai aproape pe Dumnezeu, regasindu-L in tot ce ma inconjoara. M-am simtit ca intr-o familie. Mi-au placut plimbarile in natura, focul de tabara, rugaciunile noastre impreuna si multe altele.”

”A fost una din cele mai frumoase experiente pe care le-am trait. Relaxarea si prietenia au fost la ele acasa. Vin de putin timp la acest grup de tineri, dar ma bucur foarte mult ca m-ati primit cu bratele deschise. Chiar daca va cunosc de putin timp, simt ca va stiu de-o viata. Cel mai mult mi-a placut: colectivul, atmosfera si discutiile tematice duhovnicesti.”

”Tabara a fost bine organizata, activitatile interesante, discutiile constructive, atmosfera placuta, mancarea foarte buna, iar oamenii frumosi.”

”In aceasta tabara m-am apropiat si mai mult de tinerii pe care ii stiam de la grup. Cabana si locul sunt un colt de rai. Pe langa voia buna, mancarea delicioasa, prajiturile, drumetiile, voleiul, tinerii si altele, discutiile despre Iisus Hristos versus paganism au fost cu mult folos pentru mine. M-au intarit in credinta.”

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

13 Mai 2014

Vizualizari: 127

Voteaza:

Tabara la Marisel, organizata de Parohia 'Adormirea Maicii Domnului' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE