Tabara de vara pentru 200 de copii, la Manastirea Stramba

In cursul lunii iulie, la Manastirea Stramba, cu binecuvantarea Preasfintitului Petroniu, au avut loc activitati spiritual-cultural-educative in cadrul taberei de vara.

Au participat 200 de copii si studenti grupati in 5 serii. Acestia au desfasurat activitati complexe sub indrumarea Preacuviosului Parinte Staret Protosinghelul Grighentie si a reprezentantilor Sectorului Cultural si a Biroului de Catehizare a Tineretului din cadrul Episcopiei Salajului.

Pe langa participarea la randuiala vietii de manastire, cei prezenti au avut posibilitatea sa-si aprofundeze cunostintele religioase in carul activitatilor catehetice si a atelierelor de studiu biblic. De asemenea, au participat la concursuri de aptitudini, de toaca si la competitii sportive. Au fost organizate si excursii la obiective turistice si religioase din judetele limitrofe. La finalul fiecarei serii participantii au primit premii constand in carti.

In acelasi cadru s-a desfasurat si o etapa din proiectul „Investeste in oameni” finantat de Uniunea Europeana. Manastirea Stramba este partenera in cadrul acestui proiect derulat de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In cadrul proiectului 20 de studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca au efectuat un stagiu de practica, integrandu-se in programul duhovnicesc si administrativ al manastirii.

Ne exprimam pe aceasta cale gratitudinea fata de toti aceea care, prin contributiile lor generoase, au sustinut buna desfasurare a tuturor acestor activitati.

Biroul de Presa al Episcopiei Salajului
Sursa: basilica.ro

04 August 2009

Vizualizari: 544

Voteaza:

Tabara de vara pentru 200 de copii, la Manastirea Stramba 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE