Targul iconarilor si mesterilor cruceri la Muzeul Taranului Roman

In cadrul Targului iconarilor si al mesterilor cruceri, organizat de Muzeul Taranului Roman, va fi vernisata luni, 27 august, expozitia Portret/Atelier, cu trei studii de caz: Adriana Boerescu, Angela Ludosanu si Nicu Muntean. 

Vernisajul incepe de la ora 17:00, in Sala Foaier. Iconarii invitati au un traseu interesant, atat din unghiul mestesugului, cat si din perspectiva contextului in care ei s-au format si au lucrat. De la studii de arta la descoperiri si dezvoltari autodidacte, de la tentatia picturii occidentale la descoperirea autenticitatii traite a icoanei ortodoxe, drumul lor dezvaluie cautari si reconstituiri personale ale mestesugului icoanei. Ca si in seriile precedente, portretul iconarului va fi dublat de atelierul sau, intr-o constructie expozitionala mai apropiata demersului eseului si al experimentului.

 

Finisajul expozitiei, desfasurat in cadrul Zilelor Muzeului Taranului, va fi insotit de lansarea celor trei caiete Portret/Atelier si de un concert de muzica psaltica, sustinut de Grupul 'Nectarie Protopsaltul', in ziua de 16 septembrie, la ora 17:30. Expozitia va fi deschisa pana la 16 septembrie.
  
Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

27 August 2012

Vizualizari: 158

Voteaza:

Targul iconarilor si mesterilor cruceri la Muzeul Taranului Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE