Targul de Sfantul Nicolae la Muzeul Taranului Roman

 

Muzeul Taranului Roman va invita la Targul de Sfantul Nicolae, in zilele de 30 noiembrie, 1 si 2 decembrie, intre orele 10.00 si 18.00.

 

Peste 100 de mesteri din toata tara va intampina cu impletituri, tesaturi, podoabe, instrumente muzicale, ceramica, jucarii, dar si cu de-ale gurii : sarmale, ciuperci murate, poame uscate, branzeturi, suc de mere, turta dulce, cozonaci, placintele, dulceturi, kurtos kalacs.

 

Pe 30 noiembrie, de Santandrei, impartim usturoi sa va apere de strigoi.

 

Pe 1 decembrie, la 16.30, in Sala Horia Bernea, Valentin Albesteanu si taraful sau va asteapta la Popasuri muzicale prin capitalele Europei - recital de cafe concert.

 

Pe 2 decembrie, la spartul targului, va colinda cu Capra fanfara din Cordareni, judetul Botosani.

 

Un grup de oameni de varsta mijlocie condusi de Niculae Andriescu tin in viata cu mari eforturi o fanfara taraneasca. Fanfara din Cordareni canta numai muzica traditionala : Hora, Sarba, Batuta, Ciobanasul, Taraselul, Polcuta. la nunti, la petreceri si mai ales la sarbatorile de iarna, atunci cand strabate satul in fruntea unui cortegiu in care se amesteca oameni mascati in ursi, capre, caiuti, tigani, ostasi, doctori. Alaiul se opreste in fiecare ograda si mascatii joaca o sceneta muzicalizata ce trimite metaforic la moartea anului vechi si a duhurilor sale rele si renasterea curata a timpului. La Muzeul Taranului, personajele scenetei vor fi, poate, mai putine ca de obicei, dar presupunem ca vizitatorii targului se vor aduna in jurul fanfarei intr-un alai de toata mandretea.

 

Bilet de intrare : 4 lei (adulti), 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

 

.

20 Noiembrie 2007

Vizualizari: 866

Voteaza:

Targul de Sfantul Nicolae la Muzeul Taranului Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE